> agenda

Agenda

 
7 oktober 2018, 10:15 uur

Viering gezamenlijke GDS Broederschapsdag op 7 oktober

Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat Groningen

Afbeeldingsresultaat voor Het zijn net mensen

Viering gezamenlijke GDS Broederschapsdag op 7 oktober. We beginnen om 10.15 uur.

Komt het voor dat je week in week uit met min of meer dezelfde mensen in de kerk zit, maar dat je ze eigenlijk niet kent; waar ze wonen, wat voor werk ze doen of deden, of ze kinderen of kleinkinderen hebben of ouders voor wie gezorgd moet worden? Onze gemeenten zijn klein genoeg dat dit zelden voor zal komen. De GDS Broederschapsdag staat voor verbondenheid over de grenzen van de eigen gemeente heen. Om elkaar te leren kennen als mede-kind van God, als zuster en broeder van elkaar. Samen vieren draagt bij aan ontmoeting en verbinding. En laat zien dat we weliswaar in de eerste plaats horen bij een plaatselijke gemeente, maar ook bij een regionaal verband, een landelijke broederschap, een wereldwijde doopsgezinde familie, en zelfs bij de kerk-van-alle-tijden-en-plaatsen. Ook in die dwarsverbindingen hebben we elkaar nodig.

 

Ds. Geert Brüsewitz gaat voor in de viering. Het belooft extra feestelijk te worden nu ook het Noordelijk Doopsgezind Koor o.l.v. Jellie Alkema medewerking zal verlenen aan de dienst. Zoals gebruikelijk op de GDS Broederschapsdag is er ook een nagesprek. Dat valt uiteen in drie mogelijkheden. Presentatie van jouw gemeente; daarvoor is in ieder geval nodig, twee personen uit ieder gemeente! Verder is er een mogelijkheid om speels en dramatiserend om te gaan met bijbelverhalen om je dichter bij een Bijbelverhaal en dichter bij je eigen verhaal te brengen. Of gaan we in gesprek met elkaar over de dingen die bij jou en mij horen.

 

Waar
Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33 te Groningen. Aanvang 10:15 uur. Vrij parkeren kan langs het Spilsluizen of Noorderhaven tot 12 uur, daarna betaald, of in de parkeergarage aan de Ossenmarkt. Vanaf de P&R terreinen rijdt ieder tien munten een bus naar de Grote Markt.
 
Wie
We hopen velen te kunnen verwelkomen voor de viering van de GDS Broederschapsdag en aansluitend de lunch. Voor de presentatie van iedere gemeente, ter plekke voor te bereiden, zijn twee gemeenteleden uit iedere gemeente nodig! Een mooie gelegenheid om uw gemeente voor het voetlicht te brengen ;-)
 
Hoe laat?
We beginnen om 10.15 uur. Een kopje koffie staat dan klaar. We sluiten om ca. 12.45 af met een feestelijk buffet, zodat ieder zo tegen 13.30 uur weer zijns weegs kan gaan. Eigen bijdrage voor het buffet: € 5.00, ter plaatse te voldoen.

 

Wilt u zich vóór 30 september opgeven bij uw kerkenraad, zodat we ongeveer weten op hoeveel mensen we mogen rekenen voor de lunch (of bij Jacob kikkert, jhkikkert@doopsgezind.nl)

De kosten voor deze dag zijn € 10.-  p.p. inclusief een uitgebreid lunchbuffet. Ter plaatse te voldoen. Gaat u mee? Graag opgeven vóór 10 juni a.s. bij  uw secretaris van de kerkenraad. Voor meer informatie kunt u altijd even contact opnemen met ds. Jacob Kikkert, via e-mail: jhkikkert@doopsgezind.nl of tel. 06 5151 6030.


GDS Broederschapsdag


Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl