Agenda

 
 
zondag 21 januari 2018, 10:15 uur

Wereldbroederschapszondag

Doopsgezinde kerk, Boerendiep 6 te Stadskanaal

Op 21 januari is in Stadskanaal de gezamenlijke viering van de  Wereldbroederschapsdag voor alle GDS-gemeenten. Wees welkom!  Ieder jaar worden doopsgezinde gemeenten wereldwijd door Mennonite World Conference uitgenodigd om de derde of vierde zondag in januari stil te staan bij onze dopers traditie en het wereldwijde verband van doopsgezinde gemeenten dat zich daarmee verbonden voelt. Deze zondag in januari is gekozen omdat volgens de overlevering op 21 januari 1525 in de kring van een pas gevormde groepen 'dopers' de eerste doop plaats vond in Zürich.

Suggesties voor de liturgie bij de viering van de Wereld Broederschapszondag wordt bij toerbeurt samengesteld door doopsgezinde broederschappen wereldwijd.  Dit jaar wordt ons het thema voor de Wereldbroederschapszondag aangereikt door de doopsgezinde gemeenten in Kenia, zodat we samen ‘met alle heiligen’ in de doperse wereldkerk méér gaan ontdekken van de dimensies van de liefde van Christus.

Met in gedachten dat het de geest van vernieuwing is geweest die aan de oorsprong heeft gestaan van de doperse beweging in de XVIe eeuw, hebben de broederschappen in Afrika gekozen  voor het thema "De Heilige Geest verandert ons”. In het Afrikaanse wereldbeeld is de geestelijke wereld niet te scheiden van de fysieke, zichtbare wereld. Daarom is die geestelijke wereld voor de Afrikaanse kerken een belangrijk onderwerp binnen het christelijke geloof. Een thema dat ons westerse doopsgezinde bevraagt op onze verhouding tot de spirituele dimensies van onze werkelijkheid, die nogal eens getekend wordt door (economisch) geweld, uitsluiting, ziekte enz.  

De doopsgezinde gemeente die samenkomt in Stadskanaal is dit jaar onze gastgemeente voor deze feestelijke dienst. Er is koffiedrinken na die tijd.

N.B. Door een wat ongelukkige samenloop van omstandigheden valt de viering van de Wereldbroederschapsdag in Stadskanaal dit jaar samen met de jaarlijkse oecumenische viering van de stadskerken in de stad Groningen. Het positieve is dat u nu kunt kiezen welke dienst u wilt bijwonen ;-)


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl