Nieuws

 
 
3 juli 2017

Oecumenisch zomerprogramma

Het oecumenisch zomerprogramma van de binnenstadskerken biedt een aantal gezamenlijke kerkdiensten en activiteiten gedurende zeven weken in de zomerperiode onde de noemer 'Haaks op de wereld'.  Voor een groot aantal kerken, plaatselijk, landelijk en over de grenzen, staat 2017 in het jaar van de herdenking van de Reformatie, die volgens de traditie begon in 1517 met Luthers stellingen aan de slotkerk van Wittenberg. 

Maar lang niet voor alle kerken is dit het geval. Voor andere partners, zoals de room-katholieken en orthodoxen, is deze periode van hervorming er een van rebellie waar tegenover stelling genomen moest worden om de eigenheid van het christendom te bewaren.

Maar vijf eeuwen na dato zijn de zaken waarin we elkaar herkennen van groot belang en die willen we in de zomer- bijeenkomsten uitdragen. Dit doen we onder de noemer 'Haaks op de wereld'. Om aan te geven dat we behalve deel van de samenleving, geregeld ook een tegenover daarvan zijn, en willen zijn. Dat er niet altijd zoete broodjes gebakken hoeven te worden, bijvoorbeeld wanneer de menswaardigheid van de mens in het geding komt. Maar ook in de zin dat we een teken van hoop willen zijn in deze tijd, en dat Gods koninkrijk niet een onbereikbare droom hoeft te zijn.

Op zes dinsdagochtenden in de zomer- vakantie nodigen we u uit om nader kennis te maken met de eigenheid en rijkdom van de verschillende tradities en soms ook met hun dwarsheid en nieuwe vormen. Het aangeboden programma, de verschillende vieringen in deze zomer en een overzicht van deelnemende kerken vindt in deze folder.

Ieder is van harte welkom.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociėteit
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl