Agenda

 
 
vrijdag 17 november 2017, 11:00 uur

Vrijzinnig leerhuis Elspeet

4 weekenden van studie en ontmoeting. Als oppervlakkigheid, opgeblazen actualiteiten, gemakkelijke kritiek en ondoordachte overtuigingen niet op prijs gesteld worden, dan is het Vrijzinnig Leerhuis op Mennorode in Elspeet een plaats waar u zich thuis zult voelen. Grote themaís worden hier op een nieuwe manier - intellectueel, open en vrij van vooroordelen - benaderd.

Het Vrijzinnig Leerhuis richt zich met vier themaweekenden op vrijzinnig georiŽnteerden die hun visie op cultuur, politiek en maatschappij met een open geloofsattitude willen verdiepen en met anderen willen delen. Intellectuele nieuwsgierigheid en onderlinge betrokkenheid zijn hierbij sleutelbegrippen. Elk thema wordt vanuit verschillende disciplines - zoals sociologie, psychologie en filosofie benaderd. Hierbij komen ook film, literatuur, muziek en beeldende kunst aan de orde. Elke bijeenkomst wordt besloten met een eenvoudige viering die in het teken van het thema staat.

Dit seizoen worden de themaís Humor (?) ..., De schoonheid van het geheim, Overgave en Recht, religie en vrijheid uitgediept. U kunt voor ieder thema uit 2 datums kiezen. In verband met de onderlinge gedachtenwisseling genieten deelnemers die zich verbinden aan het volledige jaarprogramma de voorkeur.

De folder is hier te downloaden


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde SociŽteit
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl