Agenda

 
 
zaterdag 24 maart 2018, 13:30 uur

'Vrijheid en verbondenheid in Stad en Ommeland’

Doopsgezinde kerk te Haren

'Vrijheid en verbondenheid in Stad en Ommeland’ is het thema van de komende GDS-beraadsmiddag in de Vermaning te Haren. Gerke van Hiele verzorgt de inleiding

Hij is docent/cursusleider van de doperse cursus theologie voor gemeenteleden, die al vele jaren succesvol gegeven wordt op Mennorode, Elspeet. Gerke van Hiele was ook onder meer eindredacteur van beide boekjes ‘Aangeraakt door de Eeuwige’ en van ‘In de traditie van Iona’.

Van oudsher hechten doopsgezinden sterk aan de autonomie van hun gemeenten. In het veranderende landschap van onze gemeenten realiseren wij ons dat we steeds kwetsbaarder worden in deze autonomie. Gerke van Hiele zal ingaan op het thema van verbondenheid en autonomie: Wat is er nodig om ons uit onze kwetsbaarheid zelfgenoegzaamheid weg te lokken? Of om het in het spanningsveld tussen vrijheid en verbondenheid uit te houden en dat vruchtbaar te maken? Er is immers een verband met hoe je met je gelovige zelf omgaat, met onszelf als doopsgezinde gemeente(n) en met onszelf als regio. Gerke van Hiele is er van overtuigd dat veel te ontdekken valt dat richting kan geven aan het gelovig leven van mensen, ook in deze tijd.


In het tweede deel van de middag gaan we met elkaar in gesprek, onder meer over wat wij als GDS-gemeenten in onze eigen situatie en context hieruit kunnen meenemen. Het belooft dan ook een interactieve middag te worden waarin we  op zoek gaan naar het verbindende en opbouwende dat ons kan helpen de toekomst als doopsgezinde gemeenten in onze regio tegemoet te zien.  En natuurlijk is er op de GDS-Beraadsdag alvast de ontmoeting over grenzen van de eigen gemeente heen. Ook waardevol! En gezellig! We besluiten de dag omstreeks 16.30 uur. 

Wilt u het verslag van vorige keer nog eens teruglezen? Dat kan hier gedownload worden.

Wanneer: 24 maart 2018

Waar: Doopsgezinde kerk te Haren
Aanvang: 13.30 uur
Opgave
bij: Anne Geertje Riepma-Hoekema, e-mail: secretaris@gds.doopsgezind.nl, tel: 050 314 6630 
Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl