Nieuws

 
 
9 juni 2017

Buitendag voor GDS-gemeenten

De GDS nodigt gemeenteleden van alle gemeenten en van alle leeftijden van harte uit voor de viering van onze gezamenlijke buitendag op 25 juni in Norg. We zijn dan te gast in de prachtige accommodatie van de café-zalencentrum ‘Zwaneveld’, Oosteind 33 te Norg. We beginnen om 10.15 uur met een kopje koffie. Uiterlijk 14.00 uur kan ieder weer huiswaarts keren. Een mooie gelegenheid om elkaar regio-breed te ontmoeten.
Norg is één der mooiste en oudste dorpen van Drenthe. Door de jaarlijkse paardenmarkten van Norg ontstonden rond de Norger brink een aantal koffiehuizen en cafés. Café Zwaneveld is daar één van en al sinds 1894 in het bezit van dezelfde familie. Generaties gastvrijheid dus. Norg ligt op zo’n 30 autominuten van de stad Groningen en op zo’n 20 minuten rijden van de stad Assen.

Waar:
Café Zwaneveld, gelegen aan Oosteind 33 te Norg, heeft een ruime parkeergelegenheid aan de achterzijde, toegankelijk via de Brinkhofweide (een zijstraatje van Oosteinde, net voor het café). De accommodatie is toegankelijk via de achterzijde. Er is ruim gelegenheid om bij mooi weer buiten te verpozen, of eventueel een bezoek te brengen aan de ernaast gelegen Vlindertuin.

Kom niet met lege handen !
We hebben twee vragen. We vragen aan iedereen om iets lekkers mee te nemen voor bij de koffie; koekjes, cakes, taarten. We vertrouwen er op dat er veel mensen zijn die wel iets willen en kunnen bakken. Dat is enerzijds leuk en verrassend, anderzijds scheelt het ook een beetje in de kosten.
En we vragen aan de Kerkenraad van iedere gemeente om op maximaal één A4-tje een een wens of opdracht te formuleren voor het komende jaar voor onze gemeenten in het GDS ge-bied. Het gaat om iets concreets en haalbaars, en waarvan je zegt: “als daar meer van zou zijn, zou het ons allemaal als GDS gemeenten ten goede komen". Maar misschien heeft u ook ideeën. Maak ze kenbaar.

Het voorlopig programma voor deze dag is als volgt:
10:15 uur welkom met een kopje koffie / thee én wat erbij
10.30 uur inhoudelijk programma met daarin de gezamenlijke viering,
11.30 uur is er een korte pauze met koffie/thee
12.30 uur een uitgebreid lunchbuffet
13.30 uur gezamenlijke afsluiting

Kinderen zijn van harte welkom…!

De kosten voor deze dag zijn € 8.00 p.p. Ter plaatse te voldoen. Gaat u mee? Graag opgeven vóór 17 juni a.s. bij de secretaris van de kerkenraad. Voor meer informatie kunt u altijd even contact opnemen met ds. Jacob Kikkert, via e-mail: jhkikkert@doopsgezind.nl of tel. 06 5151 6030.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl