Agenda

zaterdag 20 mei 2017, 20:00 uur

Lenteconcert door Kamerkoor Moderato Cantabile

Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33 te Groningen

Het Gronings kamerkoor Moderato Cantabile o.l.v. Nana Tchikhinashvili geeft op 20 mei een bijzonder gevarieerd zgn. Lenteconcert in de Doopsgezinde kerk, aanvang 20.00 uur.
Er worden koorwerken uitgevoerd van Bembinow, Gjeilo, Górecki, Pärt, Schnittke, Tchikhinashvili, Vasks, Coulais en Whitacre, en 3 delen van Vespers van Rachmaninoff.
Nana Tchikhinashvili heeft al vele composities op haar naam staan. Speciaal voor het koor componeerde zij missa Moderato Cantabile. Ave Maria droeg zij op aan haar moeder, en Pater Noster aan haar vader. In 2016 componeerde zij Miserere Nobis, en Cherry tree, beide onlangs voor het eerst uitgevoerd.
Alle koorwerken worden ŕ cappella gezongen.
Aardig te vermelden is dat een deel van het programma van dit concert de volgende dag wordt uitgevoerd in de Hermitage in Amsterdam!

Het kamerkoor heeft, sinds de oprichting door Nana Tchikhinashvili in 2001, een veelzijdig repertoire opgebouwd, en een bijzondere koorklank ontwikkeld. De dirigente wil met het kamerkoor ‘een klankkleur te bereiken die de ziel van een koorwerk bloot legt’ 

De toegangsprijs is €12.

Reservering is ook mogelijk via www.moderatocantabile.nl, waar verder uitgebreide informatie over Moderato Cantabile te vinden is.Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl