Agenda

woensdag 15 februari 2017, 09:30 uur

GDS vrouwengespreksgroep “Vrouwen rond de tafel”

Roden

Er-zijn, aanwezig-zijn, ieder op haar eigen unieke manier, dat is het thema van de GDS vrouwengespreksgroep van het seizoen 2016/2017. We willen daarvoor inspiratie op doen aan de hand van het boek van Christian Wiman, Mijn heldere afgrond. De ondertitel luidt Overpeinzingen van een moderne gelovige.


De bijeenkomsten in het voorjaar zijn op woensdag 15 februari en woensdag 15 maart.
Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt aan de hand van een praatpapier met een aantal aandachtspunten. Op 15 februari a.s. staan we o.a. stil bij het begrip tijd (chronos en kairos) en twijfel (n.a.v. citaten van Chr. Wiman).
De onderliggende vraag in alle bijeenkomsten is de vraag naar wat het betekent om mens te zijn in onze tijd en hoe geloof ons daarbij een beetje kan helpen.
Het in gesprek-zijn met elkaar is vooral een samen (onder)zoeken, waarbij we elkaar een beetje hopen te inspireren en te bemoedigen.

De bijeenkomsten vinden plaats in Roden, ten huize van zr. Tine de Boer-Oosterhof, Molenberg 10, van 9.30 uur tot 12.00 uur. De kosten zijn 10,- euro voor twee bijeenkomsten. De bijeenkomsten staan onder leiding van Corrie Dijksterhuis

Mocht u interesse hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met zr. Tine de Boer - Oosterhof, 050 5018060.

NB. Christian Wiman “Mijn heldere afgrond” Overpeinzingen van een moderne gelovige Vertaald door Willem Jan Otten .Uitgeverij Brandaan ISBN 9789460050350


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl