Agenda

 
 
zondag 22 januari 2017, 10:15 uur

Wereldbroederschapszondag

Doopsgezinde kerk Haren

Ieder jaar worden doperse en doopsgezinde gemeenten wereldwijd door Mennonite World Conference uitgenodigd om op een zondag in de buurt van 21 januari, meestal de vierde zondag in januari, stil te staan bij onze doperse traditie en het wereldwijde verband van doopsgezinde broeders en zusters dat zich daarmee verbonden  voelt. Op 21 januari 1525 vond de eerste doop plaats in Zürich. 

 

De dienst begint om 10:15 uur. Het thema van de Wereldbroederschapszondag is: “Mijn roepen is gehoord”. Het zijn drie woorden uit Psalm 40. Er gaat achter deze woorden een wereld van zoeken en vinden en kwijtraken achter schuil. Maar ook die van zorgen en ongerustheid. Ds. Jacob Kikkert gaat voor. Ook de jongeren van het regioweekend zijn dan bij ons.

 

De voorbereidingsgroep van de Wereldbroederschapszondag bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende doopsgezinde broederschappen in Europa. Zij verbinden dit thema met de de situatie van de vele vluchtelingen die in Europa hun toevlucht zoeken op zoek naar een menswaardig en veilig bestaan. Tegelijkertijd confronteert het ons als samenleving met allerlei vragen rondom vluchtelingen. Daarbij spelen ook allerlei emoties een rol, zoals gevoelens van angst en onzekerheid bij nogal wat mensen in ons land, en misschien ook bij onszelf. Hoe gaan zouden we daar mee om kunnen gaan? Wat we terughoren in het bijbels roepen, dat is de vraag naar betrokkenheid, zowel van de Eeuwige, als in de onderlinge verbondenheid en het delen tijd en talent, geld en goed, gebed en geloof, zorg en aandacht. 

 

U wordt verzocht levensmiddelen mee te nemen voor de voedselbank. Mensen die het ‘t hardst nodig hebben. Dit zijn mensen die via een hulpverlenende instantie bij de Voedselbank worden aangemeld. Ter indicatie: het gaat hier om mensen die moeten leven van ca. 2,74 Euro of minder per dag. 

 

Wanneer: zondag 22 januari 2017
Waar: doopsgezinde kerk te Haren
Aanvang: 10.15 uur


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Groningse Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl